I det fynske folks tjeneste

Odense vil være demens-venlig by

Odense skal være en demensvenlig by, som er i front for udvikling, viden og tilbud på demensområdet. Kommunen har netop sat gang i et 3-årigt projekt, som skal gøre byen mere demensvenlig og være bedre til at inkludere mennesker med demens.

Onsdag blev der afholdt en workshop for demente og deres pårørende i Odense. Her skulle de fortælle, hvad de ser som de største udfordringer i hverdagen.

Samtidig blev et  treårigt projekt lanceret af Ældre- og Handicapforvaltningen. Et af fokuspunkterne i projektet er at få indrettet byrummet i Odense, så mennesker med dement har mulighed for at deltage i aktiviteter, selv tage bussen, gå på biblioteket og i det hele taget foretage ting, der er vigtige for at få en meningsfuld hverdag.

Første skridt i projektet 'Demensvenligt Odense' er at afklare, hvad det er for nogle problemer som demente møder i hverdagen.

- Demensvenligt Odense er et atypisk projekt, hvor vi ikke har lagt en plan for vores indsatser, men hvor vi taget fat på de konkrete udfordringer, der er i byen, efterhånden som de bliver synlige for os. Det er ikke os, der definerer problemerne - men derimod de borgere, der har en demensdiagnose tæt inde på livet, siger rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Brian Skov Nielsen.

01:02

Odense skal være en demensvenlig by - i front med udvikling, viden og tilbud på demens-området.

Luk video

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.