I det fynske folks tjeneste

Odenseanerne skal op på cyklen

Op på pedalerne

Odense Kommune er klar med en ny trafikplan, der skal få bilerne ud af centrum og gøre trafikken i byen mere bæredygtig.

Park and bike

Odenseanerne skal i fremtiden træde langt mere i pedalerne eller tage bussen, når de vil ind til byen. Odense Kommune er som det første sted i landet klar med en trafikplan, der lægger op til bæredygtig trafik med langt færre biler i byen.

Det skal blandt andet ske ved at anlægge flere steder med Park and Bike, hvor man kan parkere sin bil gratis, og tage cyklen resten af vejen ind til byen. Den gennemkørende biltrafik uden ærinder i byen skal ledes ud på omfartsveje omkring bymidten, og de biler, der kører ind til bymidten, skal guides direkte hen til den ønskede destination eller parkeringsplads med elektroniske skilte og på sigt med SMS-service.

- Med planen yder vi en aktiv indsats over for miljøet og for at reducere CO2 niveauet. Det sker ikke i morgen, men vil for alvor kunne ses som et knæk på kurven, når alle vores tiltag er udført, udtaler borgmester Jan Boye (K).

Odense Byråd har afsat 250 millioner kroner til at implementere planen, som forventes fuldført i 2018.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.