Per Ørum kræver skadestuer for 2020-plan

Kristendemokraterne kræver indrømmelser om skadestuer for at støtte 2020-plan, siger Per Ørum Jørgensen

Regeringen får ikke flertal for sin økonomiske 2020-plan, hvis den ikke giver Kristendemokraterne indrømmelser om bevarelse af døgnbemandede skadestuer på sygehusene i Holstebro, Næstved og Svendborg, selv når de nye store supersygehuse står klar.

Det siger partiets eneste folketingsmedlem, Per Ørum Jørgensen, før han forhandler sagen med sundhedsminister Bertel Haarder (V) og finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

- Hvis man ikke imødekommer Kristendemokraterne på dette, så kan vi ikke forhandle videre i forhold til 2020-planen. Så får det selvfølgelig konsekvenser for den samlede pakke. Det giver sig selv, siger Per Ørum Jørgensen og tilføjer:

- Men lad os nu lade være at male en vis mand på væggen, før vi starter. Jeg tror, at vi kan finde en god løsning, siger han.

Bertel Haarder vil før forhandlingerne ikke love at komme Kristendemokraterne i møde, men siger, at han er meget optaget af telemedicin, som Per Ørum Jørgensen også har rejst som krav i forhandlingerne om sundhedspakken.

- Det har også noget med yderområder at gøre. Telemedicin er det, der gør, at det ikke betyder så meget, at der er langt til hospitalet, siger sundhedsministeren.

Pakken er Per Ørums Jørgensen betaling for at sikre flertal for 2020-planen som Folketingets afgørende 90. mandat.

- Ultimativ og ultimativ. Jeg synes, at det er fornuftige krav, vi kommer med, siger KDs parlamentariker.

.

Oversigt

    Oversigt