I det fynske folks tjeneste

Store mængder sne på vej: Sådan rammer snevejret Fyn

00:30

På Vestfyn kan man lokalt få over ti centimeter sne. Video: TV 2 VEJRET

I samarbejde med TV2.dk

Kuldebølgen vil flere steder i landet give endnu mere sne i løbet af tirsdagen. På Vestfyn kan man lokalt få over ti centimeter sne.

På Bornholm fraråder politiet tirsdag morgen al unødig udkørsel på grund af sne, snefygning og snestormslignende tilstande, mens sneen i nattetimerne også er væltet ned over store dele af Midt,- Øst- og Sydjylland samt på den vestlige del af Fyn.

Og der er mere sne på vej.

Ikke kun til de dele af landet, som allerede har fået sne, men også til nogle af de steder, som endnu ikke har set så meget som et fnug. 

Isnende kulde, blæst og snebyger

I morgen- og formiddagstimerne er det dog især store dele af Øst- og Sydjylland og Nord- og Vestfyn, der får sne, ligesom snebygerne også fortsætter i et lind strøm ind over Bornholm. 

Læs også Sneen vælter ned over Fyn: Se fynboernes billeder

Også i Thy og Hanherred kan man få enkelte snebyger.

I løbet af de sene eftermiddagstimer og i aften breder et mere udbredt område med snebyger sig dog ind over landet østfra. 

Sneen vil falde ved temperaturer mellem tre og syv graders frost, og det vil føles bidende koldt, når det samtidig blæser med frisk vind til kuling fra nordøst og øst.

Samlet set ventes der at kunne falde op mellem én og tre centimeter sne mange steder, men i dele af Jylland og på Vestfyn kan man lokalt få over ti centimeter sne, mens man på Bornholm kan se frem til yderligere 5-20 centimeter sne i løbet af tirsdagsdøgnet. 

Så meget sne falder der i løbet af tirsdagen samlet set.  Foto: TV 2 VEJRET

 

 

Ved du noget? Så send os et tip