Patienter udebliver fra hurtig behandling

Kortere ventelister får kræftpatienter til at melde afbud til behandling på OUH. Andre patienter udebliver bare.

Flere og flere patienter på OUH melder afbud eller udebliver helt fra deres planlagte undersøgelse eller operation. Stigningen kommer i takt med, at ventetiden nu er blevet kortere flere steder - og for nogle altså for kort, skriver Fyens Stiftstidende.

- Vi oplever folk med prostata-kræft, som beder om udsættelse, fordi 10-14 dage er for kort varsel. Enten fordi de ikke kan nå at få en afløser på plads på arbejdet, eller fordi de har brug for mere tid til at tænke over deres situation, siger ledende overlæge Ulla Geertsen fra Urologisk afdeling, som behandler urinvejs- og nyresygdomme på OUH.

Tredobling af afbud

På hud-afdelingen på OUH hedder den maksimale ventetid en måned - som den nye venteliste-garanti foreskriver. Men også her oplever lægerne, at den nye og kortere ventetid er for kort for mange.

- I takt med at ventetiden er gået ned, er der næsten sket en tredobling i antallet af patienter, som udebliver uden at melde afbud først. Og det er irriterende, fordi det giver huller i vores arbejde. Måske er det nu blevet så let at komme på sygehuset, at det kan være lige meget for nogen, siger ledende overlæge på afdeling I, Carsten Bindslev-Jensen til Fyens Stiftstidende.

Oversigt

    Oversigt