Penge til børneforskning

2800 små børn i forskningsprojektet Odense Børnekohorte skal nu være med til at opklare, hvorfor et stigende antal børn og unge henvises til psykiatrisk vurdering.

Odense Børnekohorte har modtaget donationer på henholdsvis 2,9 millioner kroner fra Socialstyrelsen og 1 million kroner fra Syddansk Strategiråd for Psykiatrisk Forskning under Region Syddanmark

Med pengene skal Odense Børnekohorte forske i, hvordan børnepsykiatriske lidelser opstår, og hvordan man håndterer dem til fordel for børnene.

Flere børn får psykiatriske diagnoser

Den største donation på 2,9 millioner kroner er gået til projektet SAFARI, som tager udgangspunkt i, at et stigende antal børn får psykiatriske diagnoser.

- Det er almindeligt, at småbørn i nogle sammenhænge er urolige, farer omkring og er ukoncentrerede. De fleste børn klarer sig fint, men vi skal have undersøgt, hvad er det for faktorer, der afgør, om et barn modnes og falder til ro - eller udvikler tiltagende problemer, får en diagnose og måske skal behandles med medicin, siger leder af projektet, professor Niels Bilenberg.

Odense Børnekohorte

Odense Børnekohorte er et projekt om sundhed, der følger odenseanske børn i 18 år for at få ny og mere detaljeret viden om, hvad der fremmer børns sundhed.

Foreløbig er der 11 underprojekter, som bruger den indsamlede data til hvert deres sundhedsområde. Det kan for eksempel være udviklingen af børnesprog eller kemikaliers påvirkning af fedme- eller allergiudvikling.

På nuværende tidspunkt er der 2.725 deltagere, og målet er 3.000.

Odense Børnekohorte

Oversigt

    Oversigt