Pengekassen til kulturnatten skal lukkes

By- og Kulturforvaltningen vil lukke pengekassen for kulturnatten og i stedet bruge de 100.000 kroner til Harry Potter festivalen.

Den årlige kulturnat har været en fast del af det fynske kulturliv i over 20 år. Det har været en aften i kulturens tegn, hvor foreninger, kulturaktører og eventmagere har viftet med flaget og inviteret det fynske folk indenfor til dans, musik, teater og meget andet.

 

Det har indtil videre været Odense Kommune, som har stået for koordinationen af de mange begivenheder.  Mange af byens institutioner og ellers lukkede rum er blevet åbent for offentligheden. Men by- og kulturforvaltningen lægger nu op til at lukke pengekassen for kulturnatten og i stedet bruge pengene primært til Harry Potter festivalen.

Vi skal prioritere de penge vi har. Altså bruge de penge vi har bedst muligt. Her har vi jo set, hvor stor succes og vokseværk Harry Potter festivalen har, forklarer, Jane Jegind, Rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Venstre.

Harry Potter festivalen finder sted hvert år i skolernes efterårsferie og retter sig til børn og unge. Det drejer sin om et beløb på 100.000 kroner, der skal gå fra kulturnattten til Harry Potter festival. Dog skal der bruges godt 13.000 kroner på fortsat at afholde Åbent Slot for byens børnehuse.

Se hele interviewet med Jane Jegind her

Jane Jegind: Vi skal prioritere pengene

 

 

Oversigt

    Oversigt