I det fynske folks tjeneste

Plejepersonale forstærker oprør

Plejepersonalet strejker i flere kommuner i landet.

I Holstebro er arbejdet genoptaget, men plejepersonalet i København og flere omegnskommuner er gået i strejke. Også strejke i Assens og på Lolland.

Utilfredsheden med løn- og arbejdsforholdene i ældreplejen resulterede mandag formiddag i strejker i København og andre kommuner i hovedstadsområdet, samt flere steder i provinsen. Det skete samtidig med, at de ansatte i ældreplejen i Holstebro genoptog arbejdet efter ti dages strejke.

Ifølge Ritzaus oplysninger har sosu-assistenter flere steder i København nedlagt arbejdet. Personalet har også nedlagt arbejdet i Brøndby, Glostrup og Ballerup. Der er indkaldt til fagligt møde i Hvidovre, og i Vallensbæk strejker personalet fra tirsdag.

Også i Assens Kommune strejker plejepersonalet. Indtil videre mandag og tirsdag. Og det er de generelle lønkrav det gælder. Plejepersonalet vil have 5.000 kr. mere om måneden.
 
Samtidig er der mandag eftermiddag indkaldt til en ny demonstration, der går fra Rådhuspladsen klokken 12.30 og videre til Christiansborg.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.