Politiet om stigende antal ulykker på elløbehjul: - Vi kan se, at tendensen fortsætter

Fyns Politi var onsdag på gaden i flere fynske byer for at kontrollere de bløde trafikanter. Flere på elløbehjul fik bøder for at køre uden hjelm.

Flere steder i centrum af Odense stod Fyns Politi klar til at tage en snak med de bløde trafikanter, der tager lidt for let på færdselsreglerne. 

Det gjaldt cyklister, fodgængere, knallertkørere og ikke mindst brugere af elløbehjulene, der står overalt i Odense.

Fra årskiftet har det været lovpligtigt at bruge hjelm, når man kører på elløbehjul, og det var der flere brugere, der mærkede på pengepungen.

For hvis man ikke kører med hjelm, når man lejer en tur hos en af udbyderne eller kører på sit eget, falder hammeren.

quote Vi kan se, at der er rigtig mange, der får skader, som kræver behandling på hospitalet, og der er stadigvæk en markant stigning i uheld på elløbehjul set over de sidste fem år

Anders Brahe, Fyns Politi

- Det der sker, når man bliver stoppet af politiet og ikke har haft hjelm på, er, at bliver sigtet for overtrædelse af færdselsloven, man får en bøde for det, og den bøde vil tilgå ens e-boks. Og den skal jo så betales. Lige nu ligger bødestørrelsen på 1000 kroner, fortæller Anders Brahe, der er politikommissær og leder af operativ færdsel hos Fyns Politi.

Ulykker på elløbehjul stiger fortsat

Ander Brahe fortæller, at Fyns Politi har et samarbejde med Odense Universitetshospital, hvor de har analyseret uheld på elløbehjul.

- Vi kan se, at der er rigtig mange, der får skader, som kræver behandling på hospitalet, og der er stadigvæk en markant stigning i uheld på elløbehjul set over de sidste fem år, fortæller Anders Brahe.

På Fyn er antallet ulykker på elløbehjul på fem år gået fra godt 50 til langt over 300, fortæller Anders Brahe. Langt de fleste ulykker på elløbehjul sker i dagtimerne og de tidlige aftentimer.

Ifølge Anders Brahe er der mange, der har forstået de nye regler. Men antallet af ulykker er ikke faldet, og derfor sætter politiet ind med en snak og eventuelt en bøde til dem, der stadig ikke bruger hjelm på løbehjulet.

- Vi kan se, at tendensen fortsætter. Så det klare signal er, at det skal være mere sikkert at færdes i trafikken. Både som øvrig trafikant og for den, som fører elløbehjulet, for det er altså rigtig, rigtig farligt at styrte, hvis man ikke har hjelm på, siger Anders Brahe.

Mere end 200 forseelser

Fyns Politi var onsdag på gaden i både Odense, Svendborg og i Kerteminde. Som man kan på politiets tweet, blev der skrevet flittigt på bødeblokkene.

I Odense, hvor elløbehjulene kører, blev der i formiddagstimerne udskrevet bøder til 14 personer for kørsel uden hjelm, og andre 11 fik bøde for at benytte de motoriserede løbehjul i gågaderne.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Oversigt

    Oversigt