Politi: skulle læres op i indbrud

Fyns Politi mistænker to litauere for at planlægge indbrud. Den ene skulle muligvis læres op i indbrud i lokalområdet.

Fyns politi anholdt natten til fredag to litauiske mænd, efter et tip om, at noget mistænkeligt var på færde.

- Vi får en anmeldelse om, at der foregår noget mistænkeligt på Provsteløkken i Bolbro, hvor to mænd er i gang med at læsse nogle ting over i en sølvfarvet bil, fortæller vagtchef Thomas Bentsen, Fyns Politi.

Med mistanke om, at det måske er tyvekoster, de to mænd har læsset, kører politiet ud og leder efter mændene, og klokken 2.35 standser en patruljevogn en sølvgrå VW Passat nær en tankstation på Ellekærsvej i det sydvestlige Odense.

- I bilen sidder to litauere. De har ikke nogen koster i bilen, men de har alt hvad en índbrudstyv kunne ønske sig af værktøj, siger Thomas Bentsen.

De to mænd på 40 og 44 år er bragt på stationen til nærmere afhøring. Den 40-årige er i forvejen kendt af politiet for berigelseskriminalitet, mens den 44-årige er ny for politiet.

- Vi kender ham ikke, men vi skal have en snak med dem begge om, hvad alt det værktøj skulle bruges til om natten. Vi kunne godt have den formodning, at den nye mand skulle læres op i indbrud i lokalpmrådet, fortæller vagtchefen.

Løsladt igen

Politiet kunne dog ikke bevise, at litauerne havde til hensigt at begå indbrud. De to litauere er derfor løsladt igen fredag eftermiddag.

Oversigt

    Oversigt