I det fynske folks tjeneste

Pres på Bendt Bendtsen i dankort-sag

Dankortgebyret på 50 øre skal væk indtil dankortchippen virker. Det mener både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti. De vil lægge pres på økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen, når de senere i dag mødes for at diskutere dankortsagen.

-

Dankortgebyret på 50 øre skal væk indtil dankortchippen virker. Det mener både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti. De vil lægge pres på økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen, når de senere i dag mødes for at diskutere dankortsagen. Det skriver Berlingske Tidende.

Partierne vil have suspenderet dankortgebyret indtil chipproblemerne er løst.

- Sålænge tingene ikke er i orden, må man suspendere ordningen. Man kan ikke gå ud og opkræve penge af nogen, hvis tingene ikke er fuldstændig i orden, siger Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Colette Brix.

Forbrugerrådet opfordrer nu også bankerne til at fjerne gebyret i mindst et halvt år eller indtil dankortene igen glider gennem de nye terminaler uden problemer. Desuden ser Forbrugerrådet også gerne, at bankerne skal redegøre for deres udgifter ved at drive dankortsystemet.

Bendt Bendtsen har inden mødet i dag bedt Konkurrencestyrelsen om at undersøge, hvorfor alle butikker i dag opkræver 50 øre i gebyr.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.