I det fynske folks tjeneste

Pris til fynsk chili-øl

01:15

Det var Danske Ølentusiasters årlige afstemning, der ud af 604 nye øl fra ikke mindre end 108 bryggerier, der kårede Chili Tripel til en klar vinder.

Midtfyns Bryghus beskriver selv Chili Tripel som ’en afbalanceret lys øl med en snert af chili, som passer godt til mad og her tænker vi kolde retter, skaldyr – lidt en tapasøl.

1 af 3

Det lille Midtfyns Bryghus stod for anden gang for Årets danske Ølnyhed.

Det var Danske Ølentusiasters årlige afstemning, der ud af 604 nye øl fra ikke mindre end 108 bryggerier, der kårede Chili Tripel til en klar vinder.

Kun det to store bryggeri-giganter Ceres / Royal Unibrew og Carlsberg har tidligere vundet afstemningen to gange, og det på et tidspunkt, hvor der var langt færre bryggerier og øl at konkurrere mod.

Resultatet blev offentliggjort, da foreningen Danske Ølentusiaster lørdag holdt generalforsamling på Dalum Landbrugsskole.

Eddie Szweda overtog bryggeriet

Midtfyns Bryghus vandt første gang i 2007, hvor fynsk-amerikaneren Eddie Szweda lige havde overtaget bryggeriet.

I modsætning til de sidste 6 års vindere er Chili Tripel ikke en mørk øl, men en lys, belgisk inspireret, Tripel.

Chili Tripel har en alkoholprocent på 9,2 %, og er tilsat chili.

Lidt en tapasøl.

Midtfyns Bryghus beskriver selv Chili Tripel som 'en afbalanceret lys øl med en snert af chili, som passer godt til mad og her tænker vi kolde retter, skaldyr - lidt en tapasøl.

- Chili Tripel er en helt unik smagsoplevelse med en elegant balance mellem frugt, lidt sødme og så varmen fra chilien, der - som de sagde i Go' Morgen Danmarks udsendelse - "kommer snigende som en tyv i natten", skriver Danske Ølentusiaster.

Bryggeriet Vestfyen fra Assens var også med i opløbet. Deres udgave af årets Willemoes Jul var nomineret blandt de 10 bedste til blive Årets danske Ølnyhed. Men chilien var altså stærkere.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.