Privathospital rykker ind på Dallund Slot

Dallund Slot på Nordfyn er solgt. Nyt privathospital flytter ind og tilbyder tværfaglig behandling og rekreation.

Dallund Slot er en drømmelokation. Sådan beskriver formanden bag projektet, Nanna Kirkebjerg, opkøbet af Dallund Slot.

Her skal hun starte Privathospital Luciaklinikken, der får plads til 20 gæster og cirka 15 ansatte.

- Vi har fundet de helt rigtige bygninger i nogle helt fantastiske omgivelser. Det er perfekt. Med slottets historie, hvor Kræftens Bekæmpelse tidligere har brugt stedet til rekreationsophold for kræftramte, er også et kæmpe plus, siger speciallæge Nanna Kirkebjerg.

I Nordfyns Kommune er borgmester Morten Andersen glad for, at Dallund Slot har fået ny ejer.

- Jeg ser det som et perfekt match mellem en ambitiøs sundhedsfaglig klinik og en kommune, der arbejder målrettet på at fremme sundheden. De naturskønne omgivelser omkring Dallund Slot vil være et ekstra aktiv for Luciaklinikken med den særlige profil, som klinikken har i sine tilbud, siger Morten Andersen (V).

Udbrændte og døende

På privathospitalet henvender dig sig til flere typer af patiengrupper. Det kan være mennesker med symptomer på udbrændthed, stress eller posttraumatisk stress syndrom. Mennesker med behov for rekreation efter et længere sygdomsforløb. Mentalt sårbare mennesker, der har brug for socialpædagogiske tiltag. Og døende med behov for ekstra omsorg og lindrende behandling i den sidste tid.

Brugerne skal selv betale for deres ophold, men privathospitalet håber på samarbejde med regionener og kommuner.

- Vi ønsker ikke kun at være et tilbud for de velstillede. Derfor vil vi gerne i dialog med relevante samarbejdspartere, fortæller Nanna Kirkebjerg.

Hos Nordfyns Kommune er de ikke afvisende over for et samarbejde med privathospitalet.

- Jeg er sikker på, at Nordfyns Kommune kan samarbejde med Luciaklinikken på flere områder. Derfor vil vi også som noget af det første tage initiativ til at afdække mulige samarbejdsflader og behov sammen med Luciaklinikken, siger borgmester i Nordfyns Kommune, Morten Andersen (V).

Oversigt

    Oversigt