I det fynske folks tjeneste

Problemer i Bioscan

Den fynske virksomhed Bioscan, der laver anlæg til behandling af gylle, i mulige økonomiske problemer. Selskabet overført til observationslisten

-


Bioscan laver gyllesepereringsanlæg

Den fynske virksomhed Bioscan, der laver anlæg til behandling af gylle, i mulige økonomiske problemer. Selskabet overført til observationslisten.

Økonomiske problemer truer den fynske virksomhed Bioscan, der laver maskiner til rensning af gylle. Københavns Fondsbørs besluttede tirsdag morgen at overføre virksomheden til observationslisten, fordi selskabets egenkapital blot udgør 12 procent af aktiekapitalen.

Mandag umiddelbart efter fondsbørsen lukkede, offentliggjorde Bioscan et årsregnskab, som ikke levede op til selskabets egne forventninger.

Hertil kom meddelelsen om en planlagt kapitaludvidelse på 20 mio. kr. samt bemærkninger fra revisorerne, der såede tvivl om selskabets fremtidige likviditetsforhold.

Revisionen bemærkede, at ventede indbetalinger fra et anlæg på Ærø, som Bioscan endnu ikke har kontrakt på, samt midler fra kapitaludvidelsen, er årsagen til, at det er muligt at aflægge regnskab som \"going\" koncern. Bioscan fik i 2004 et underskud på 12 mio. kr. netto.
/ritzau/