I det fynske folks tjeneste

Rågelarm ødelægger skoven

01:58

1 af 2

Råger larmer, og nu er det er nu blevet for meget for en gruppe beboere i Svendborg. Flere tusind råger har slået sig ned i Tankefuldskov, og deres overdøvende larm har nu fået flere naboer til skoven til at reagere.

De vil have skovens ejer Greven på Hvidkilde Gods til at skyde flere fugle.

Knud Rasmussen har i 30 år været nabo til Tankefuld Skov, som ligger ved Svendborg Sund. Som i mange andre af Svendborgs skove er der massevis af råger.

- Vi overvejer at gå med høreværn. Det er meget frusterende, siger Knud Rasmussen.

I modsætning til mange af de andre skove i Svendborg, er Tankefuld Skov ikke kommunalt ejet, og bestanden af råger bliver ikke reguleret ved nydskydning i samme omfang som i de offentlige skove.

- Jeg mener, at vi må gå lidt mere drastisk til værks, så man kan nyde weekenderne og kan invitere venner i stedet for at vi altdi skal besøge dem, siger Knud Rasmussen.

Knud Rasmussen har målt støjen til 70 DB. Det svarer til trafikstøj fra en trafikeret vej.

- Det er meget generende når man går i haven og gerne vil have fred og ro og det er der jo ikke her, siger Karen Larsen, der også bor nær Tankefuld Skov.

Greven på Hvidkilde Gods, som ejer skoven, forstår godt naboernes frustration. Han mener dog, at han gør nok for at regulere bestanden af de larmende fugle.

- Jeg synes selv vi bruger en hel del tid på det, men det er klart der er grænser for hvor meget jeg kan lade min skytte arbejde dernede, siger greve chritian Ahlefeldt-Laurvig-Lehn.

Det grønne råd i Svendborg mener ikke, at der er behov for at skyde flere fugle i skoven. Greven vil dog gerne tilbyde de plagede beboere, at de kan selv kan betale jægeren for at skyde flere fugle.

Knud Rasmussen er positiv overfor greven forslag. Han vil nu forsøge at lave en indsamling blandt de 50 naboer til skoven for at rejse de omkring 5000 kr, som det koster.

Ved du noget? Så send os et tip