I det fynske folks tjeneste

Ramt otte gange med hammer i hovedet

En 32-årig mand blev søndag middag varetægtsfængslet i fire uger sigtet for drabsforsøg på en 22-årig mand lørdag morgen.

01:16

01:27

1 af 3

Manden græd gennem det meste af grundlovsforhøret, men nægtede sig skyldig og sagde, at han intet kunne huske fra lørdag morgen, hvor den 22-årige blev overfaldet i sin lejlighed i Bredstedgade i Odense.

I grundlovsforhøret kom det frem, at de to mænd kendte hinanden fra L?easy, hvor de begge på et tidspunkt har arbejdet. Den sigtede er far til to små børn, og har et hashmisbrug og en fødselsdepression. I følge hans forklaring var han lørdag morgen på vej til at besøge sin familie i et sommerhus.

Blod overalt

Manden var blevet udpeget af offeret, som navngav ham og henviste politiet til hans telefonnummer i sin mobil, inden han blev lagt i kunstigt koma på OUH. Hos den sigtede fandt politiet tøj med blodspor og en kasket, der netop var blevet vasket.

Politiet har intet motiv til overfaldet, men efterforskningen har vist, at offeret blev slået otte gange i hovedet med en hammer og adskillige gange på kroppen. Han fik fem kraniebrud, og det ene slag har været så kraftigt at det gik gennem kraniet og ind i hjernen. Han ligger fortsat indlagt på OUH og hans tilstand svinger mellem kritisk og stabil.

Politiet fandt blod overalt i lejligheden og på gaden, hvor overfaldet fortsatte indtil et vidne truede med at tilkalde politiet.

I følge sigtede var de to mænd gode venner og havde sidst set hinanden til et bryllup hos en anden kollega for tre uger siden. I retten stillede han sig uforstående over hvorfor han skulle have overfaldet sin kollega, men dommeren valgte at varetægtsfængsle manden i fire uger.