I det fynske folks tjeneste

Red verden på to dage

Under sloganet "Global Mission: Red Jordøen!" mødes en række børn og unge på Syddansk Universitet i disse dage.

Fra i dag tirsdag skal 45 børn og unge - fordelt over to gange to dage - har valgt at bruge noget af deres sommerferie i uge 27 på at kæmpe for Jordøens overlevelse.

Gennem et rollespil vil de give deres bud på, hvordan nogle af de væsentligste globale problemer kan tackles.

Rollespillet gennemføres i forbindelse med Sommercamp 2008, der er en anderledes og direkte engagerende form for naturvidenskabs-undervisning. SDUs Naturvidenskabelige Fakultets gennemfører projektet for interesserede børn og unge i alderen 13 til 16 år.
 
Under rollespillet får camp-deltagerne mulighed for selv at prøve kræfter med en række globale problemer, der knytter sig til blandt andet klima, miljø og energi. Udfordringerne skal tackle indenfor rammerne af et fiktivt univers kaldet "Jordøen". 
 
- Det er vores håb, at vi med Global Mission kan være med til at skabe viden og forståelse om væsentlige globale problemer og udfordringer, blandt andet den globale opvarmning, og at vi kan udfordre de unge på, at de faktisk selv kan være med til at gøre en forskel, fortæller fuldmægtig Allan Haurballe Madsen, SDU, der koordinerer Global Mission-aktiviteterne.