I det fynske folks tjeneste

Region Syddanmark skrotter kontrakt om nyt it-system

Foto: Claus Fisker / Scanpix

Region Syddanmark og it-leverandøren KMD er enige om at indstille kontrakt om levering af nyt it-system.

Region Syddanmark og den udskældte it-leverandør KMD har efter længere tids forhandling ophævet en kontrakt om et nyt it-system. Det skriver it-mediet Version 2.

KMD vandt kontrakten på regionens nye løn- og personalesystem i januar 2016. Men i november sidste år nægtede regionen at kvittere for systemet, fordi det ikke levede op til kravene fra udbuddet.

Det er nu endt med, at der er indgået en aftale mellem parterne om at indstille kontrakten, oplyser regionen til Version 2.

Kontrakten havde ifølge it-mediet en værdi på lidt over 100 millioner kroner over en periode på seks år. KMD bekræfter over for it-mediet, at projektet er droppet:

- KMD kan bekræfte, at projektet er stoppet. Ingen af parterne betaler noget beløb til den anden part som følge af, at projektet stopper, og efter gensidig aftale går parterne hver til sit, skriver kommunikationschef Christoffer Hellmann, KMD, i en mail til Version 2.

Beslutningen fra Region Syddanmark og KMD kommer på et tidspunkt, hvor både kommunerne og pensionsselskabet ATP er gået offentligt ud med skarp kritik af KMD.

Kommunernes it-fællesskab Kombit har anklaget KMD for bevidst at trække leveringen i langdrag, alt imens KMD modtager penge på at drifte de it-systemer, som de nye løsninger skal erstatte.

Minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), slog onsdag fast, at det offentlige - trods utilfredshed med KMD - ikke generelt kan udelukke KMD fra at byde ind på nye it-projekter.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.