Rigmand holder på millionen

Tre store virksomheder gav for fire år siden hver en million kroner til renoveringen af Borgerforeningen til Kulturhus Svendborg. Dermed var vejen banet for at skaffe penge andre steder - de nødvendige 40 millioner kroner. Men den ene af de tre storsponsorer vil alligevel ikke slippe millionen.

Det skriver Svendborgs NetAvis.

Mere end 40 millioner kroner blev siden skaffet, og lige så mange års mange forsøg på at få renoveret den gamle Borgerforeningen til et moderne kulturhus midt i Svendborg kunne gå i gang - med officiel indvielse den 31. juli i år.

De tre storsponsorer har - som det ligger i sponsorbegrebets natur - også fået noget ud af det. Ikke mindst ved i næsten fire år at have fået knyttet noget positivt til deres navn, nemlig støtten til et gennem så mange år populært projekt i Svendborg. De er da også promoveret, de tre virksomheder, øverst på Borgerforeningens hjemmeside: Kjaer & Kjaer A/S, Harald Halberg Holding, Fonden for Svendborg Sparekasse.

Men da pengene skulle slippes, sagde en af de tre storsponsorer - Mads Kjær, bestyrelsesformand for Kjaer & Kjaer - fra. Han ville, erfarer Svendborgs NetAvis, ikke betale alligevel - som en protest imod Svendborg Kommunes planer eller mangel på samme for udviklingen af den attraktive Frederiksø.

Den har Mads Kjær store økonomiske interesser i. Han er en af partnerne i Udsyn A/S, der ejer bygningerne på Frederiksø, mens kommunen ejer selve øen.

Langvarig strid

Striden mellem Borgerforeningen og Mads Kjær har stået på længe, idet Borgerforeningens bestyrelse mener, at Mads Kjær er forpligtet til at slippe millionen.

I forhandlingerne har Mads Kjær forsøgt at komme ud af sponsoratet med et tilbud om at betale 200.000 kroner, men det er blevet afvist af Borgerforeningens bestyrelse - eller i hvert fald af et flertal i bestyrelsen.

- Det er med beklagelse, vi må meddele, at den ene af vore hovedsponsorer, Mads Kjær fra Kjær Group, ikke mener han har indgået noget sponsorat med Borgerforeningen, udtaler Borgerforeningen torsdag aften i en pressemeddelelse.

Samtidig skriver foreningen:

- Borgerforeningens bestyrelse følte sig nødsaget til at overdrage sagen til foreningens advokat, Hans Lindstrøm, som i en periode på snart 8 måneder har forsøgt at løse sagen med Mads Kjær igennem hans advokat, idet Mads Kjær ikke ønskede at gå personligt ind i sagen.

På trods af det manglende sponsorat forventer bestyrelsen stadig at stå med et færdigt projekt indenfor budgettet, og uden at skulle optage lån.

Oversigt

    Oversigt