I det fynske folks tjeneste

Rudkøbings borgmester bør gå

Borgmester Johan Norden bør gå af mener S og SF

Sådan er udmeldingen fra Social-demokraterne og SF til Rudkøbings borgmester Johan Norden, efter han fredag meldte sig ud af Socialdemokraterne i protest over, at Carsten Hansen er blevet valgt som partiets nye gruppeformand.

De to partier lægger nu stært pres på Johan Norden, for at få ham til at forlade både borgmesterstolen, Sammenlægningsudvalget og det kommende byråd i Langelands Kommune. Formanden for Socialdemokraterne på Langeland Henning Piil siger til Fyns Amts Avis, at det næppe er muligt at vælte Johan Norden, og derfor opfordrer han borgmesteren til at trække sig.

- Det bliver umuligt at samarbejde fremover, vi har ingen tillid til ham,
siger SF's formand Tonni Hansen til Fyns Amts Avis.
Johan Norden valgte, at forlade det parti han har været medlem af i 25 år. Han mener, at Carsten Hansen er den forkert i sædet som gruppeformand, blandt andet fordi han tidligere har modarbejdet partiformanden Helle Thorning Schmidt.
Johan Norden siger selv, at han agter at fortsætte sit arbejde i det nuværende byråd, Sammenlægningsudvalget og i Langeland Kommune. Han vil dog ikke melde sig ind i et andet politisk parti.

læs mere

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.