Ryslinge Kommune - Valgtemaer

-

-

Deltag i debatten om valget i Ryslinge


Vraget Venstre-borgmester vragede Venstre
Både internt i det største parti, Venstre, i kommunalbestyrelsen og i administrationen har perioden været præget af store samarbejds-vanskeligheder. Borgmester Vagn Jørgensen, der i 1997 blev valgt for Venstre og besatte borgmesterposten, trådte ud af Venstre. Han opstiller nu på en borgerliste. Et flertal af Venstrefolkene var øjensynligt utilfredse med Vagn Jørgensens lukkede og indadvendte stil. På opstillingsmødet i 2001 vragede de ham som borgmesterkandidat til fordel for den mere udadvendte, men politisk mindre erfarne Gunnar Landtved, der blandt andet er kendt i offentligheden for sit arbejde i Landbrugets Samfundskontakt på Fyn. I protest mod udfaldet af opstillingsmødet trådte borgmester Vagn Jørgensen ud af Venstre. Han dannede sammen med andre erfarne og uerfarne politikere en ny borgerliste, som han derfor stiller op for.


Kampen mod dårlig økonomi
Ryslinge har de seneste 16 år været en Venstre-styret kommune. Før den tid regerede Det Radikale Venstre i området, der traditionelt har stærke rødder i højskole- og friskolebevægelsen. Men nu kan alt ske.


Ryslinge Kommune har gennem flere år kæmpet med en meget dårlig økonomi. Den er der nu ved at være rettet op på. Nogle af besparelserne er kommet ved at stramme op på specialundervisningen. Her har kommunen høstet megen kritik i medierne. Samtidig har det politiske flertal ikke længere villet acceptere passiv forsørgelse. Arbejdsløshedsprojekter er nu ugleset i Ryslinge Kommune. De arbejdsløse skal i rigtigt arbejde. Det har alene i år givet en besparelse på 300.000 kroner. Af store anlægsarbejder er der i den forgangne periode bygget nyt moderne plejecenter og ny børneinstitution til 100 børn.


Skatteprocent i år 2000: 21,8%
Skatteprocent år 2001: 22,1%



Tilbage til hovedsiden om Ryslinge Kommune

Oversigt

    Oversigt