Så går der musik i den

Fra mandag og frem til næste søndag er Odense værtsby for festivalen "Jam Days". Festivalen er en fusion mellem tre forskellige musikfestivaler, nemlig de tidligere års folk-, jazz- og bluesfestivaler.

Det nye festivalsamarbejde giver ekstra muligheder for at tiltrække store musiknavne, men giver også plads til de mindre lokale bands.

I alt vil der være 65 koncerter. Blandt de store navne findes Sinead O'Connor og Macy Gray.

Et af de lokale bands, der kommer til at spille ved festivalen er Tumult. Til hverdag øver de hjemme i stuen i Davinde, men under "Jam Days" flytter de ind på amfiscenen ved Brandts tirsdag, hvor de skal give koncert.

Tumult er et fynsk eksempel på et "crossover-band" - et band der blander flere forskellige genrer - lige nøjagtigt som fusionen af de tre gamle festivaler nu også gør.

- Lige for Tumult er det superfedt. Vi passer enormt godt ind i mange andre boldgader end kun folkemusikken, siger Jørgen Dickmeiss, der er sanger i Tumult.

- Det ligger i ordet "Jam Days", at vi blander genrerne sammen. Dog hverken heavy metal eller techno - men de mere håndspillede genrer, siger Peter Sejersen, der er en af medarrangørerne til "Jam Days".

Jam Days er nemlig en fusion mellem tidligere års Odense Sommerjazz, Odense Folk Festival og Odense Internationale Bluesdage.

Se programmet for Jam Days her

Oversigt

    Oversigt