I det fynske folks tjeneste

Scoop for Center for Kunst og Videnskab

Center for Kunst og Videnskab ved Syddansk Universitet har indgået den første aftale om distribution af et rollespil til brug i undervisningen. Centret betragter det som et gennembrud.

Tæt på virkeligheden

Lærerollespillet, "Dramatic Sciense Play 1", er rettet mod folkeskolernes ældste klasser.

Spillet tager udgangspunkt i atombombens tilblivelse i 1940erne. Eleverne får forskellige roller, de skal handle ud fra og stilles overfor realistiske konfliktsituationer, som de skal løse.

De skal bruge deres viden om naturvidenskab, samfundsfag og historie og deres evne til samarbejde.

Fremmer interesse for naturvidenskab

Meningen med spillet er at fremme de unges interesse for naturvidenskab ved at fokusere på sammenhænge, naturvidenskaben indgår i.

Spillet er blevet afprøvet på skoler i Rudkøbing, Odense og Kolding og forskere fra Syddansk Universitet har efterfølgende undersøgt om det påvirker elevernes forståelse for naturvidenskab og dens samfundsmæssige, historiske og etiske sider.

Resultaterne har været så gode, at DR Undervisning overtager formatet og integrerer det i deres webbaserede undervisningsportal, som er landets største.

- Jeg betragter det som en stor anerkendelse af spillet og hele holdet bag, siger lederen af Center for Kunst og Videnskab, Bent Nørgaard.

Centret har eksisteret i to år.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.