12 meter højt smugkig: Se Odense Zoo fra oven

På lørdag åbner Odense Zoo en 250 meter lang trækronevandring, men allerede nu kan du komme med op i trætoppene.

Odense Zoos trætoppe har tidligere været forbeholdt legesyge chimpanser og farverige fugle, men nu udvider haven, så også gæsterne kan komme op i højden.

Lørdag åbner Bøgetoppen, og fem dage før den officielle åbning får TV 2/Fyn adgang til den 12 meter høje nyhed. Fra toppen af træerne spejder Odense Zoos direktør, Bjarne Klausen, over haven, og han forventer stor interesse fra havens gæster, når trækronevandringen åbnes for offentligheden.

- Vi forventer en del opmærksomhed, fordi oplevelsen er så anderledes end det, man normalt ser i en zoologisk have. Jeg glæder mig helt vildt til den åbner, og jeg glæder mig til at se folks reaktion, fortæller Bjarne Klausen.

Fra bondegård til trætoppe

Turen i trækronerne breder sig over 250 meter og snor sig mellem træerne i seks-tolv meters højde over zoo.

Trækronevandringen går fra træ til træ via gyngende hængebroer og i alt ti platforme, der er bygget op om træernes stammer. 

- Der er ikke som sådan nogen dyr i trækronerne. Vi har ikke puttet dyr ind, men oplevelsen er alligevel så speciel, at vi tror, den er rigtig god, siger zoo-direktøren. 

Starten af turen går fra bondegårdsområdet i Odense Zoo og går gennem trækronerne i skoven ved siden af haven. På turens sidste platform har man udsigt over hele haven.

Bøgetoppen åbner officielt lørdag 13. april klokken 11.

Odense Zoos direktør, Bjarne Klausen, glæder sig til at se, hvordan gæsterne tager imod den nye attraktion, når den åbner lørdag 13. april.
Fotograf: Morten Albek

 

Oversigt

    Oversigt