I det fynske folks tjeneste

Prognose: Her får fynboerne sne

00:27

Kraftige snebyger fortsætter ind over især den sydlige del af landet natten til onsdag. Langeland, Ærø og Tåsinge skal forvente at vågne op til nyfalden sne.

Fascineres du af nyfalden sne, skal du sætte kursen mod det sydøstlige hjørne af Fyn. Her vil der nemlig i løbet af natten og de tidlige morgentimer onsdag falde endnu en omgang sne.

Det spår TV 2 Vejrets meteorolog Danny Høgsholt.

Det bliver i det hele taget den sydlige del af landet, som får sne i de sene aften timer og i nat. På Fyn vil sneen drysse frem til omkring midnat, mens det bliver Langeland, Ærø og Tåsinge, som får mest sne onsdag morgen.

Læs også Sne giver travlhed i lufthavnen

Der vil være størst risiko for trafikale problemer, når man skal op onsdag morgen og til arbejde.

For ikke nok med at kulden vil gå igennem marv og ben, kan der komme snebyger, som kan være kraftige. Også på Bornholm vil det barske vintervejr fortsætte.

Isnende kulde, blæst og snebyger

Snebygerne dannes fortsat i den iskolde, sibiriske luftmasse over den relativt lune Østersø og driver med østenvinden ind over Danmark.

Da Skåne fungerer som en slags "stopklods" for snebygerne østfra, er det de landsdele, som ligger syd for Skåne, der vil opleve de fleste og mest intense snebyger, skriver TV 2 Vejret.

Ovenstående kort viser TV 2 Vejrets prognosemodel for de forventede snemængder frem til onsdag morgen klokken 07.00.

Stedvist mere end ti centimeter nysne i nat

Oveni den sne, som allerede er faldet, kan der i løbet af natten komme yderligere mellem fem og ti centimeter sne, men da sneen vil falde som byger, vil der være meget store lokale forskelle.

Nogle steder kan der måske falde mere end ti centimeter nysne, vurderer TV 2 Vejret.

Sneen vil kunne fyge kraftigt i den friske vind til kuling, som blæser ind over landet fra øst, og således kan der i perioder forekomme snestormslignende tilstande i den sydlige del af landet i de mørke timer.

Læs også Sådan klarer dyrene kulden: Zoos dyr har en fest i sneen

Ved du noget? Så send os et tip