Skuffelse og bitterhed i Jordløse

Stemningen i Jordløse er bitter og uforsonlig efter at Haarby Kommunal-bestyrelse torsdag som ventet besluttede at nedlægge den lokale skole. Borgerne betegner beslutningen som politisk terrorisme og middelalderligt diktatorisk magtmisbrug.

-


Politikerne overhørte demonstrationerne og protesterne

Stemningen i Jordløse er bitter og uforsonlig efter at Haarby Kommunal-bestyrelse torsdag som ventet besluttede at nedlægge den lokale skole. Borgerne betegner beslutningen som politisk terrorisme og middelalderligt diktatorisk magtmisbrug.

Borgerne i Jordløse har gennem flere måneder kæmpet en indædt kamp for deres lokale skole. Der er blevet indsamlet 1500 underskrifter og der har været lavet happenings, protester og demonstrationer. Men før torsdagens byrådsmøde stod det klart at et stort flertal - trods protesterne - ville stemme for en nedlæggelse af Jordløse Skole.

Kun De Radikale og Dansk Folkeparti gik imod beslutningen om at nedlægge skolen. Dermed står det fast at Jordløse Skole bliver lukket fra 31. juli 2005. Beslutningen blev modtaget med højrystede mishagsytringer fra de 100 fremmødte tilhører til byrådsmødet.

Og dagen derpå har stemningen i Jordløse nået nye lavpunkter. I en udtalelse fra borgerne i Jordløse hedder det blandt andet:

\"Så fik vi fingeren af vores folkevalgte i byrådet i Haarby. De er åbenbart fuldstændig ligeglade med os i Jordløse. Der blev ikke givet ved døren. Byrådet har åbenbart tænkt sig at dreje låsen om og smide nøglen væk til Jordløse området\".

Og sidst i udtalelsen bliver politikerne stemplet som udemokratiske, diktatoriske og middelalderlige:

\"Nærdemokrati var en gang venstres valgtema, det er det vist ikke længere. Ordret er vel i dag nærmeste et fremmedord for venstre i Haarby. Selv ordret demokrati klinger hult i Haarby kommune p.t. Hvordan kan det gå til, at I tiltager jer en så middelalderlig diktatorisk magt, blot fordi vi har stemt jer ind i vores byråd? Hvem tror I at I er? Det her nærmer sig politisk terrorisme og magtmisbrug\", hedder det blandt andet i udtalelsen. Udtalelsen er sendt fra otte personer i Jordløse.

Borgmester Ole Møller(K) tager udtalelsen forholdsvis afdæmpet:

- Jeg har ikke oplevet den slags mishagsytringer før, men det er også første gang, at jeg med til at nedlægge en skole. tonen bliver lidt hår, der er så mange følelser i klemme, og på vej ud fra byrådsmødet kom enkelte personer med ytringer som jeg havde mest lyst til at overhøre, siger Ole Møller.

Borgerne i Jordløse vil nu forsøge at få oprettet en friskole som erstatning for den nedlagte kommuneskole.

Oversigt

    Oversigt