Slut med stjernedrys over attraktioner

Det er slut med at uddele stjerner til de danske attraktioner. Foreningen Danske Turist Attraktioner bliver opløst.

Baggrunden er blandt andet det faldende medlemstal, som DTA har oplevet det seneste års tid.

Foreningen blev stiftet i 2004 for at udvikle danske turistattraktioner blandt andet ved hjælp af stjerneklassificering, hvor de mærkede attraktioner kunne få mellem en og fem stjerner.

Stjerner til Egeskov og Odense Zoo

De attraktioner, der senest har kunnet smykke sig med det maksimale antal stjerner er Tivoli, ARoS, Statens Museum for Kunst, Egeskov Slot, Danfoss Universe, Djurs Sommerland, Vikingemuseet i Roskilde, Randers Regnskov, Odense Zoo, Givskud Zoo, Fårup Sommerland og Det Nationalhistoriske Museum Frederiksborg Slot.

Foreningen har i sin levetid haft samarbejde med i alt 135 attraktioner og har med succes understøttet attraktionernes kvalitetsarbejde og dermed bidraget til et vigtigt løft i det samlede kvalitetsniveau blandt de danske attraktioner.

- Vi er stolte af at have bidraget til at skabe endnu bedre attraktioner i Danmark. Imidlertid er det desværre ikke lykkes at fastholde og tiltrække et antal medlemmer, der giver tilstrækkeligt grundlag for at fortsætte udviklingen af foreningen og stjerneklassifikationen, siger DTAs formand og direktør for Odense Zoo, Henrik Lehmann Andersen.

DTA Dansk Turist Attraktioner lukkes officielt ned 31. december 2011.

Oversigt

    Oversigt