I det fynske folks tjeneste

Søger EU-penge til Lindø-medarbejdere

Flere end 1200 fyrede Lindø-medarbejdere vil få tilbudt støtte til at komme videre med deres arbejdsliv.

Hvis alt går efter planen, er der ca. 95 mio. kr. på vej til de fyrede Lindø-medarbejdere. Ansøgningen til den Europæiske Globaliseringsfond er netop afsendt. 

Stor omstillingsplan

Pengene skal bruges på de ledige, der vil modtage coaching, efteruddannelse, kompetenceudvikling og for nogens vedkommende uddannelse, vejledning og hjælp til opstart af egen virksomhed, hedder det i en pressemeddelse fra ansøgerne.

Ansøgningen er udarbejdet i et samarbejde mellem Kerteminde og Odense kommuner og Region Syddanmark.  Ansøgningen, som tager udgangspunkt i vækstplanen for Lindø og Fyn-området, samt en detaljeret omstillingsplan for de afskedigede værftsmedarbejdere.

- Det betyder ikke, at vi nu læner os tilbage og venter på penge fra EU. Kommunerne har allerede et stort arbejde i gang, så vi er godt forberedte og kan komme hurtigt i gang, når vi forhåbentligt får grønt lys fra Bruxelles, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).
Det forventes, at EU-kommissionen har en endelig indstilling til de politiske organer omkring juletid.
 

Flere end 1200 skal støttes

Det samlede budget for indsatsen, der løber i 24 måneder fra nu, er på 146,2 mio. kr. EU ansøges om en støtte 65 % af beløbet, hvilket svarer til 95 mio.kr. Indsatsen kan dog først starte, når der er givet tilsagn om bevilling fra EU. Selve administrationen af de ekstraordinære indsatser er bekostelig, derfor har Region Syddanmark bevilget 1,6 mio. kr. til arbejdet, ligesom Odense og Kerteminde kommuner har bevilget hhv. 1 mio. og 600.000 kr.
I perioden 12. august 2009 til 1. oktober 2010 har mere end 1200 medarbejdere på Odense Staalskibsværft, Lindø mistet deres arbejde.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.