I det fynske folks tjeneste

Stormen giver ingen nye job

01:04

Selvom der er masser af skader at udbedre på Fyn, regner byggebranchen ikke med, at der kommer flere job ud af

1 af 2

Der er nu rigtig meget arbejde med at udbedre skader på boliger og virksomheder. Men det betyder ikke umiddelbart job til de mange arbejdsløse.

Der bliver knoklet med at udbedre skaderne efter mandagens storm. Håndværkere er i gang med at udbedre skaderne på en boligblok i det sydlige Odense.

Men arbejdet bliver hovedsageligt udført af håndværkere, der i forvejen er i job.

- Vi udbedrer skaderne med det samme, og det er med andre håndværkere, altså dem der går på vores andre byggepladser, siger Claus larsen, formand for Dansk Byggeri Fyn.

Stormen ødelagde også rigtig mange drivhuse rundt om på Fyn. Men heller ikke her er der nye job.

- For det første kræver det en vis faglighed at rende rundt på et drivhus. Det er ikke helt ufarligt. Så man skal vide, hvad man har med at gøre. Og så har vi heller ikke biler og tøje og udstyr til at bemande ekstra folk, siger direktør i Fyns Drivhusservice Morten Hansen.

Ekstra omsætning på 500 millioner kroner

En beregning fra Dansk Byggeri viser, at stormen vil give en ekstra omsætning på en halv milliard kroner på Fyn. Men ikke nye job til de arbejdsløse.

- Nej, det tror jeg ikke. Nu har vi jo ikke set, hvor de helt store skader ender henne endnu, men det ændrer ikke ret meget på beskæftigelsen, siger Claus Larsen.

På gartnerierne kommer hjælpen måske fra udlandet i stedet.

- Lige nu arbejder jeg på at få nogle teams op fra Holland, fordi de har ekspertisen til at arbejde med drivhuse, siger Morten Hansen.

Ved du noget? Så send os et tip