Styr uden om køerne i juletrafikken

Med planlægning kan man styre uden om køer i juletrafikken og finde ledige pladser i togene. De mest hektiske dage er den 23., 26. og 27. december.

Tusindvis af danskere bevæger sig i de kommende dage fra København mod Fyn og Jylland for at holde jul og rejser efterfølgende tilbage, når gaverne er pakket ud.

Det betyder, at trafikken mod Jylland er mest presset den 23. december, mens der kan opstå køer på vejene i retning mod øst den 26. og 27. december.

Bilkøerne opstår ofte omkring Storebæltsbroen, men juledagene falder i år både godt for lønmodtagere og bilister, der skal over broen.

- Hjemrejsetrafikken ser i år ud til at blive mindre koncentreret end sidste år, da 2. juledag falder på en fredag. Det giver folk to ekstra dage til hjemrejsen og god plads i anlægget, siger Jens Kjær Nielsen, chef for betalingsanlægget hos Storebælt.

DSB melder også, at den 23. december bliver den store rejsedag. Togene i landsdelstrafikken øger kapaciteten fra 36.000 til 46.000, men sekretariatschef i DSB Salg, Bjarne Lindberg Bak, anbefaler alligevel en pladsreservation, hvis man skal med toget

- Der er godt gang i salget af julerejser. Vi har fået solgt en masse, men der er stadig pladser at få, og jeg vil på det varmeste anbefale kunderne at købe deres pladsbilletter allerede nu, siger Bjarne Lindberg Bak.

Oversigt

    Oversigt