DGI-triumf: Svendborg får landsstævne i 2021

Svendborg bliver vært for DGI’s landsstævne i 2021, oplyser DGI. Det er Danmarks største breddeidrætsevent.

Svendborg får værtskabet for DGI’s landsstævne i 2021. Det oplyser DGI i en pressemeddelelse.

Byen kan se frem til masser af idrætsglade danskere på det nye landsstævne område, på byens pladser og i hallerne, når Svendborg Kommune i sommeren 2021 står for arrangementet.

- Vi glæder os rigtig meget til at få landsstævnet til Svendborg. Der var en fantastisk stemning, da byen var vært for landsstævnet i 1994, og med det engagement, kommunen og byens borgere og erhvervsliv har lagt for dagen i forhold til at få landsstævnet til kommunen i 2021, så er vi overbeviste om, at Svendborg igen vil være en fantastisk ramme for et landsstævne, både for deltagerne og for byens borgere, siger Søren Møller, der er formand for DGI.

quote Der var en fantastisk stemning, da byen var vært for landsstævnet i 1994.

Søren Møller, DGI-formand

Danmarks største breddeidrætsevent

Landsstævnet bliver det 28. i rækken. Det er Danmarks største breddeidrætsevent og ventes at tiltrække mellem 25.000 og 30.000 mennesker til den sydfynske by, oplyser DGI.

Der vil være løb, fodbold, mountainbike og gymnastik og en masse andre aktiviteter.

Svendborg var blandt de sidste to byer i kapløbet om at få værtsskabet. Den anden by var Horsens.

- Det er mit klare indtryk, at vi kunne lave et fantastisk landsstævne i begge byer. I en dialog med Horsens Kommune er det dog blevet klart, at Horsens Kommune operer med en mindre økonomisk ramme. Men Horsens er ikke valgt fra, Svendborg er valgt til, siger Søren Møller.

Se klip fra pressemødet herunder:

 

 

Oversigt

    Oversigt