I det fynske folks tjeneste

Svendborg slæbes i retten

02:18

1 af 2

Svendborg Kommune kan nu se frem til at blive slæbt i retten, efter at et byrådsflertal tirsdag aften besluttede at sende en regning på 700.000 kroner om måneden videre til virksomheden Scan-Hide.

Med 15 stemmer mod 12 besluttede Svendborg Byråd tirsdag aften, at garverivirksomheden Scan-Hide fremover skal betale 700.000 kroner om måneden for at komme af med dens spildevand.

- Jeg er skuffet over at kommunen har besluttet at indføre et særbidrag uden sidestykke i Danmarkshistorien, og i følge vores advokater er både behandlingen og beslutningen ulovlig, siger Scan-Hides direktør, Anders Autzen.

I følge en aftale mellem den tidligere Egebjerg Kommune og Scan-Hide betalte virksomheden 30.000 kroner om måneden for rensning af spildevandet. Men den aftale mener flertallet i byrådet er ulovlig.

- Aftalen har aldrig været behandlet politisk, og vores juridiske vurdering siger at aftalen er ulovligt, siger Svendborgs borgmester Curt Sørensen(S).

Men den udlægning er Scan-Hide uenig i.

- Vores næste skridt bliver at få denne belutning afprøvet ved en domstol, siger direktøren.

I følge Scan-Hides advokat vil det blandt andet betyde at byrådsmedlemmerne vil blive holdt personligt økonomisk ansvarlig for en eventuel erstatning.

- Det er en helt urimelig trussel at give lovligt valgte byrådsmedlemmer, mener Svendborgs borgmester.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.