I det fynske folks tjeneste

Svendborg slæbes i retten

Svendborg Kommune kan nu se frem til at blive slæbt i retten, efter at et byrådsflertal tirsdag aften besluttede at sende en regning på 700.000 kroner om måneden videre til virksomheden Scan-Hide.

02:18

1 af 2

Med 15 stemmer mod 12 besluttede Svendborg Byråd tirsdag aften, at garverivirksomheden Scan-Hide fremover skal betale 700.000 kroner om måneden for at komme af med dens spildevand.

- Jeg er skuffet over at kommunen har besluttet at indføre et særbidrag uden sidestykke i Danmarkshistorien, og i følge vores advokater er både behandlingen og beslutningen ulovlig, siger Scan-Hides direktør, Anders Autzen.

I følge en aftale mellem den tidligere Egebjerg Kommune og Scan-Hide betalte virksomheden 30.000 kroner om måneden for rensning af spildevandet. Men den aftale mener flertallet i byrådet er ulovlig.

- Aftalen har aldrig været behandlet politisk, og vores juridiske vurdering siger at aftalen er ulovligt, siger Svendborgs borgmester Curt Sørensen(S).

Men den udlægning er Scan-Hide uenig i.

- Vores næste skridt bliver at få denne belutning afprøvet ved en domstol, siger direktøren.

I følge Scan-Hides advokat vil det blandt andet betyde at byrådsmedlemmerne vil blive holdt personligt økonomisk ansvarlig for en eventuel erstatning.

- Det er en helt urimelig trussel at give lovligt valgte byrådsmedlemmer, mener Svendborgs borgmester.