I det fynske folks tjeneste

Unge i friluftsbad anmeldt for vold og tyveri

Forældrene til en 15-årig dreng, der søndag blev overfaldet af en gruppe unge i Odense Friluftsbad, har nu meldt sagen til politiet.

TV 2/FYN har talt med familien, hvis søn blev overfaldet, sparket, slået og frastjålet sin mobil i Odense Friluftsbad søndag.

Familien ønsker at være anonym, men med familiens tilladelse kan vi gengive forløbet her.

Den 15-årige dreng var taget i friluftsbadet sammen med nogle venner. De sidder og hygger sig på plænen, og han har lagt sin mobil i græsset ved siden af.

En gruppe på 7-10 unge opholder sig tæt ved, og pludselig tager de den 15-åriges mobil.

- Vores søn kræver at få mobilen tilbage, men drengene i gruppen begynder så at kaste mobilen til hinanden, fortæller den 15-åriges far til TV 2/FYN.

Læs også Utilpassede unge hærgede friluftsbad

Gruppen omringer så den 15-årige, og han bliver holdt fast.

Af politianmeldelsen fremgår det, at den 15-årige bliver sparket, slået i ryggen og i hovedet.

Til sidst lykkes det den 15-årig at få fat i telefonen, og han skynder sig ud fra friluftsbadet og kører hjemad.

I mellemtiden har vidner ringet til den 15-åriges forældre, og de skynder sig hen til friluftsbadet.

Her opsøger de gruppen på de 7-10 unge, og tager kontakt med dem. Det udvikler sig hurtigt til skænderi og trusler. Ægteparret vælger kort efter at forlade stedet, men bliver så fulgt af gruppen helt ud til deres bil på parkeringspladsen.

På vej ud mod familiens bil fyger det med verbale trusler fra gruppen af unge, og på parkeringepladsen støder der flere til gruppen.

Ægteparret talte kort med medarbejdere fra CFU, Odense Kommunes Center for Familie og Unge, som livredderne havde tilkaldt.

Læs også Ballade i friluftsbadet: Spyt, trusler og seksuelle tilråb

- CFU-medarbejderne mente ikke, at vi ville få meget ud af, at melde sagen til politiet, med mindre vores søn havde blå mærker efter volden. Men efter at have overvejet sagen, valgte vi alligevel tirsdag morgen at anmelde det til politiet, fortæller den 15-åriges far til TV 2/FYN.

En af dem, der oplevede en del af episoden, var Trine Larsen fra Odense.

- Jeg ser, at gruppen har samlet sig omkring ægteparret. Jeg kan høre, at der bliver sagt virkeligt grimme og truende ord til ægteparret. Og de bliver fulgt helt ud til deres bil, fortæller Trine Larsen.

00:28

- Jeg ser, at gruppen har samlet sig omkring ægteparret. Jeg kan høre, at der bliver sagt virkeligt grimme og truende ord til ægteparret. Og de bliver fulgt helt ud til deres bil, fortæller Trine Larsen.

Luk video