Startede som en stående joke - nu har veninder taget springet for deres hunde

Ane og Rebekka har satset det hele for at følge drømmen om at åbne en hunde-børnehave.

Der er leg og turmult, fart over feltet, legetøj, der ligger spredt, middagslure og faste frokosttider. Ja, det lyder til forveksling som en børnehave - og det er det på sin vis også, bare for vores firbenede venner med haler, der logrer. 

Lidt uden for Odense har to veninder, Ane Sofie Olsen og Rebekka Platz, nemlig åbnet Fyns første hunde-børne-have. Et dagtilbud for hundene, så du ikke skal have dårlig samvittighed over at efterlade den alene hjemme. 

- Normalt er en børnehave jo til børn, men vi har lavet en hundehave til hunde, siger Ane Sofie Olsen. 

I praksis fungerer det helt som en børnehave - bare for hunde og ikke børn. Hundene bliver afleveret af deres ejer om morgenen. De er hele dagen under opsyn, hvor de leger, spiser og sover middagslure. Når dagen er slut og ejerne har fri fra arbejde, bliver de hentet igen. Og sådan fortsætter det. 

Satser det hele for drømmen

Men det har ikke været uden svedige håndflader og søvnløse nætter for Ane og Rebekka at starte den nye virksomhed op. 

Hundehaven ligger i Ravnebjerg ved Ane Sofie Olsens eget hjem med et stort grønt areal.
Hundehaven ligger i Ravnebjerg ved Ane Sofie Olsens eget hjem med et stort grønt areal.
Foto: Cille Høg

De har satset det hele for at forfølge drømmen. Veninderne har begge sagt deres fuldtidsjob op for at forfølge drømmen om at skabe den bedste hverdag for både hundene og dem selv. 

- Det føles bare rigtigt, siger Rebekka Platz.

En drøm, som har været undervejs i et års tid, men som de ikke har turdet tage springet på før nu. 

- Sidste år på det her tidspunkt gik vi og havde det lidt som en stående joke imellem os, at starte den her virksomhed op, for hvor ville det dog være et dejligt liv for os og hundene, fortæller Ane Sofie Olsen.

Så sidder veninderne en dag og snakker om det mere alvorligt. De bliver enige om, at drømmen er værd at droppe jobbet for, så det gjorde de. Og så har snebolden rullet derfra, som de selv udtrykker det. 

(0_19) Fyns første hundebørnehaveFX6_0228.MXF (1)
Foto: Cille Høg

Selvom det føles rigtigt for dem, så kommer virkeligheden alligevel lige pludselig tæt på. 

- Der har været søvnløse nætter, og jeg tror også, at vi har grædt et par gange. Men når der er noget, der opvejer det, så er det ligesom om, at det er lige meget, siger Rebekka Platz. 

Brug for en hjælpende hånd

Veninderne har begge hund. Svend og Martha, hedder de. Og at dømme ud fra de mange logrende haler, der spæner rundt sammen på det store grønne græsareal, så er de også glade for konceptet. 

Veninderne drømmer om et mere frit liv, hvor de er deres egen chef.
Veninderne drømmer om et mere frit liv, hvor de er deres egen chef.
Foto: Cille Høg

Og det var netop ved Ane og Rebekkas egne hunde, at de på hver sin måde mærkede et behov for den slags tilbud. 

- Vi så egentlig behovet for at starte en hundehave op, da jeg på et tidspunkt stod og manglede det. Jeg har været selv med Svend, så når han har været alene hjemme en hel dag, så havde jeg svært ved at tage afsted om aftenen, fortæller Rebekka Platz. 

For Ane Sofie Olesen viste behovet sig på en anden måde. Hun har en mand og to børn, så tiden til Martha blev mindre. 

- Jeg ville godt kunne give Martha mere, end jeg følte, at jeg kunne, siger hun. 

Men hvis man ikke er nok hjemme til at passe sin hund, handler det så ikke mere om, at man så bare ikke skal have en hund?

- Hvis ikke man har sin hunds bedste i tankerne, så kommer man ikke her. Det er en fin erkendelse at nå frem til, at man har brug for en ekstra hånd, siger Ane Sofie Olsen. 

Det er vigtigt, at alle hunde kan med hinanden. Hundene kommer derfor til intromøder, før de får lov til at starte.
Det er vigtigt, at alle hunde kan med hinanden. Hundene kommer derfor til intromøder, før de får lov til at starte.
Foto: Cille Høg

- Livet er for kort til at gøre noget, som ikke gør en ægte glad

Virksomhedens fremtid er svær at spå om endnu for de nye virksomhedsejere. Indtil videre har de holdt intromøder med potentielle hunde, som skal gå i hundehaven. De håber, at hundehaven bliver indbegrebet af den bedste hundedag i det bedste hundeliv. 

Men selvom det i store træk handler om at opfylde behovet for hundene, så har de to veninder fundet ud af, at projektet egentlig også opfylder et stort behov ved dem selv. Hverdagen før begyndte mere og mere at blive en stafet mod weekenden, og det ville de forsøge at ændre på. 

- Nu kan vi i det mindste sige, at vi prøvede det bedste vi kunne, og vi gav den alt, hvad den kunne trække. Og hvis så det ikke bliver, hvad vi håber, så har vi gjort os selv den tjeneste i hvert fald at gøre os umage undervejs, siger Ane Sofie Olsen, og fortsætter:

- Livet er bare - og det er en kæmpe kliché - for kort til at gå og gøre noget, som ikke gør en ægte glad!


Oversigt

    Oversigt