Unge kvinder smutter for at uddanne sig

Når unge kvinder skal læse en uddannelse, så forlader de yderområderne - de unge mænd bliver oftere tilbage.

Der er klart flest yngre mænd i alderen 18-29 år på øerne og i de jyske udkantskommuner, mens de unge kvinder udgør majoriteten i de to største byer. Det viser en analyse fra Ugebrevet A4 baseret på tal fra Danmarks Statistik fra fjerde kvartal af 2015.

Forskellen er størst på øerne og især på Ærø, hvor antallet af unge mænd er 75,5 procent højere end antallet af unge kvinder. På Samsø er der 54,5 procent flere mænd, mens tallet for Læsø er 43,5 procent.

Foreningen Danmark på Vippen, som er en sammenslutning af kommuner, virksomheder, organisationer og privatpersoner, vil have de specialiserede uddannelsestilbud tilbage til yderområderne.

- Det er et gigantisk problem, fordi man har ødelagt balancen i uddannelserne i Danmark. Alle uddannelser med et vist bogligt tilsnit er blevet flyttet ind til de store byer. Det betyder, at de mere håndværksorienterede unge mænd bliver efterladt tilbage, siger bestyrelsesmedlem Kim Ruberg, der er også er direktør for virksomheden Jøp, Ove og Myrthu Vest.

Oversigt

    Oversigt