I det fynske folks tjeneste

Venstre vil forkæle 16 kommuner

Venstre vil give 16 navngivne kommuner ekstra gode vilkår, så flere højtuddannede slår sig ned der. Det fremgår af udspillet "Danmark i bedre balance.

00:44

V vil give 16 navngivne kommuner ekstra gode vilkår, så flere højtuddannede slår sig ned der. Det fremgår af udspillet "Danmark i bedre balance.

1 af 2

Det skal være attraktivt at slå sig ned i kommuner, som i dag har svært ved at tiltrække arbejdspladser og nye veluddannede tilflyttere, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det er meldingen fra Venstre, som i udspillet "Danmark i bedre balance" foreslår, at 16 navngivne kommuner i udkantsdanmark får
særregler, så de bedre kan tiltrække højtuddannet arbejdskraft, bygge nye butikker og konvertere sommerhuse til helårsbeboelser.

- De 16 kommuner, der har det vanskeligst, har brug for friere rammer, for at de kan opnå en vækst, der svarer til det, som vi ser på den jyske østkyst og i hovedstadsområdet, siger Venstres næstformand, Kristian Jensen.

De konservative er imod positiv særbehandling af kommuner.

- Jeg mener, at vi bør diskutere, om det overhovedet giver mening at tale om udkantskommuner i lille Danmark. Særbehandling er i hvert fald ikke vejen frem, siger den konservative kommunalordfører, Henrik Rasmussen.

Socialdemokratiet kalder forslaget "et plaster på et blødende sår," mens DF mener, at problemet rækker ud over de 16 kommuner.

- Vi skal ikke sætte en bestemt grænse for hjælpen, for det er mit indtryk, at der er flere end 16 kommuner, som er hårdt ramt, siger DF's næstformand, Peter Skaarup.

Formanden for kommunernes forening, KL, Jan Trøjborg (S), er ikke afvisende over for tanken.

/ritzau/

Disse 16 kommuner vil Venstre forkæle

Venstre vil indføre særregler for 16 kommuner, så de bedre kan
tiltrække højtuddannet arbejdskraft, bygge nye butikker og
konvertere sommerhuse til helårsbeboelser. De 16 kommuner er:

Bornholm
Lolland
Langeland
Ærø
Tønder
Varde
Ringkjøbing-Skjern
Lemvig
Struer
Skive
Morsø
Thisted
Vesthimmerland
Læsø
Norddjurs
Samsø

Kilde: Jyllands-Posten