I det fynske folks tjeneste

Verdensmester i håndværk

01:57

Hvem er den bedste håndværkerlærling i Syddanmark? Det er man ved at finde ud af i disse dage, hvor konkurrencehallerne er fyldt med mørtel, maling og adrenalin.

1 af 2

Hvem er den bedste håndværkerlærling i Syddanmark? Det er man ved at finde ud af i disse dage i Svendborg, hvor konkurrencehallerne er fyldt med mørtel, maling og adrenalin.

Verdensmesterskabet i skills - altså håndværksfag - giver deltagerne mulighed for at præstere det ypperste inden for håndværksfag.

Region Syddanmark satser nu på udvalgte elever, der elitetrænes for at hjemtage guldmedaljer i både snedker, murer, tømrer og malerfaget.

Eleverne har vundet skolemesterskaberne i de enkelte regioner i Syddanmark og skal torsdag og fredag kæmpe mod hinanden i Svendborg.

Deltagerne kommer fra Svendborg Erhvervsskole, Syddansk Erhvervsskole, EUCVest, EUCSyd og Hansenberg i Kolding.

VM i London i 2011

Regionsmesterskaberne finder sted under lignende forhold som til VM i London i 2011 i de helt rigtige omgivelser i Svendborg - det kommer til at ske under ekstrem pres.

Murerne, snedkerne, tømrerne og malerne har præcist 13 timer og 59 minutter til at løse opgaverne.

Præmierne overrækkes fredag af Svendborgs Borgmester Curt Sørensen kl. 16.00.

- En dansk vinder giver generelt interessen for faget, siger en af de mest VMerfarne dommere inden for VM i Skills, Steen Ole Hansen, Svendborg Erhvervsskole.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.