Vi elsker sorte frisører

Nye tal viser, at frisørbranchen er kulsort. Hver ottende dansker besøger professionelle frisører uden for åbningstiden eller i en smugsalon derhjemme.

Det viser en rundspørge blandt 1170 danskere, som analysebureauet Wilke har foretaget for Avisen.dk.

Undersøgelsen er i tråd med SKATs erfaringer. En større kontrol-aktion i Region Syddanmark har vist, at frisørbranchen har store problemer med at efterleve reglerne - specielt omkring kasseapparater.

Bøde til 70 frisører

SKAT sendte i september godt 1.400 breve til frisørerne i Syddanmark, hvor der blev sat fokus specielt på reglerne omkring kasseregnskab og registrering af ansatte.

I årets sidste tre måneder gennemførte SKAT så 344 uanmeldte besøg hos frisørerne i Syddanmark.

Trods advarslen pr brev forinden fandt kontrollen 75 tilfælde, hvor frisørernes kasseapparater er ulovlige, og af dem kan 70 frisører se frem til en bøde.

Og 91 frisører fik en påtale for ikke dagligt at stemme deres kasse af.

Går den, så går den

SKAT undrer sig over, at man trods massiv varsel forinden aktionen, har fundet så store problemer hos frisørerne, der tydeligt ikke har taget brevet specielt alvorligt.

En lang række frisører, der nu er indstillet til 5.000 kr. bøder for manglende kasseapparater, er kommet med bemærkninger som eksempelvis:
- "går den, så går den"
- "jeg havde dog ikke troet, I kom helt herud"
- "jeg overvejer at stoppe, så det kan ikke betale sig"
- "det er for dyrt med et kasseapparat"
- "jeg aner ikke, hvordan jeg skal kunne betjene et kasseapparat"
- "kunderne vil alligevel ikke have bon"

- Hvis det bliver værre end det allerede er, kan vi nå så langt ud, at vi bliver nødt til at lade os inspirere af Italien. Her kontrollerer skattepolitiet, om kunderne kan fremvise bon'er for deres frisørbesøg eller andre varer. og hvis ikke kunderne kan det, så får de en bøde, siger Finn Fournaise fra SKAT i Odense til Avisen.dk.

Oversigt

    Oversigt