Vil opføre gigant svinestald i Bogense

Lensgreve Frantz Bernstorff vil opføre en kæmpe svinestald ved Gyldensteen Gods i Bogense. Stalden skal være på 3000 kvadratmeter og have plads til 12000 slagtesvin eller 58000 smågrise. 

-

Lensgreve Frantz Bernstorff vil opføre en kæmpe svinestald ved sit gods Gyldensteen Gods ved Bogense. Stalden skal være på 3000 kvadratmeter og have plads til 12000 slagtesvin eller 58000 smågrise. 

Lige nu ligger ansøgningen om at bygge svinestalden hos Fyns Amts Miljø- og teknikudvalg.

Ifølge Frantz Bernstorff er det et naturligt skridt at udvide landbrugsvirskomheden til også at omfatte svineproduktion:

- Jeg vil gerne producere svin fordi det er et velfungerende marked. Samtidig har vi jordarealerne der gør, at godset kan leve op til de krav der er til svineproduktion.

Den seneste tids debat og afsløringer af at en række svineproducenter har snydt med tallene, påvirker ikke Frantz Bernstorff:

- Jeg har den holdning, at jeg overholder gældende regler og regulativer. Og jeg mener ikke at det skulle være nødvendigt at snyde med tallene for at lave en fornuftig svineproduktion.

Ifølge Fyens Stiftstidende mener Fyns Amts Miljø- og Arealafdelinger, at den foreslåede placering af svinestalden er omfattet af reglerne for \"større uforstyrrede landskaber og udsigter\". Det betyder ifølge avisen, at der kun må opføres anlæg i ganske ubetydeligt omfang.

Oversigt

    Oversigt