I det fynske folks tjeneste

Vilhelmsen lancerer kampagne mod social kontrol

Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen (SF) lancerer torsdag en ny kampagne, der skal forebygge og modvirke social kontrol og æresrelaterede konflikter.

Social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen (SF) lancerer en ny kampagne, der skal forebygge og modvirke social kontrol og æresrelaterede konflikter.

Kampagnen indeholder blandt andet dialogmøder og en ny app til smartphones og tablets, der skal oplyse etniske unge og fagfolk om social kontrol.

Målgruppen er unge, der føler sig presset og kontrolleret af deres familie.

- Mange nydanske unge udsættes for social kontrol. Det gælder især i forhold til valg af ægtefælle, kærester og sex før ægteskabet. Det kan vi som samfund ikke acceptere, og det er vores fælles opgave at være tydelige om de regler, der gælder i Danmark og aktivt sørge for, at æresbegreber ikke står i vejen for unges ret til at bestemme selv, siger Anette Vilhelmsen (SF).

"Et spørgsmål om ære" hedder kampagnen, der udspringer af National strategi og skal være med til at forebygge og modvirke social kontrol og æresrelaterede konflikter. Kampagnen omfatter dialogmøder og debat- film og klistermærker i landets tre største byer.

I kampagnen lanceres også en app, som de unge kan benytte til at få viden om deres rettigheder, og de kan også få oplysninger om, hvor man kan få hjælp i sager om æresrelaterede konflikter. Fagfolk kan benytte app'en som et værktøj til at få viden om æresrelaterede konflikter og hjælp til at håndtere æresrelaterede konflikter.