Vilhelmsen udfordrer Krag

Annette Vilhelmsen fra Kerteminde vil være SFs nye formand. Den fynske folketingspolitiker offentliggjorde søndag, at hun er kandidat til den ledige formandspost i partiet.

Den 52-årige folketingspolitiker fra Kerteminde har siden, at Villy Søvndal meddelte sin afgang overvejet at stille op til posten, men først søndag meldte fynboen officielt sit kandidatur ud.

- Afstemningen lørdag, hvor jeg blev spidskandidat på Fyn, var den afgørende faktor. Når jeg har den opbakning fra Fyn så må jeg også lytte til de mange opfordringer om at stille op, siger formandskandidaten.

Annette Vilhelmsens beslutning betyder, at der nu skal være urafstemning og kampvalg om formandsposten mellem sundhedsminister Astrid Krag og Annette Vilhelmsen.

Det fynske folketingsmedlem tilhører den såkaldte røde fløj i SF, mens Astrid Krag bliver betragtet som højrefløjens kandidat.

- Vi har brug for et retningsskifte. Vi skal have en ledelse som lytter til s stemmerne ude i landet, og tager kritik alvorligt, siger Annette Vilhelmsen.

Annettte Vilhelmsen blev lørdag valgt som ny spidskandidat for SF på Fyn i et kampvalg, hvor hun blandt andet slog partiets mangeårige fynske frontfigur Anne Baastrup.

Partiet skal nu have urafstemning og den nye formand bliver formodentligt kåret på et konvent den 13. oktober.

Oversigt

    Oversigt