I det fynske folks tjeneste

Voldsom nedtur for kollektiv trafik

Næsten hver femte bus forsvinder på Fyn i år, og i landområderne er den kollektive trafik mange steder ved helt at forsvinde.

Den kollektive bustrafik har oplevet en dramatisk nedtur de seneste 10 år - og i år går det for alvor stærkt med forringelserne.

Fagbladet Ingeniøren har beregnet, at 17 procent af bustrafikken på Fyn bliver skåret væk i år. Især landområderne oplever forringelser af bustrafikken.

- Den traditionelle landbus med dens betjening af de mindre bysamfund er ved at blive udfaset, siger direktør i FynBus Carsten Hyldborg til bladet.

På Langeland nedlægger FynBus stort set al bustrafik, og kun fordi kommunen selv poster tre millioner kroner i driften, slipper øen med en halvering af den kollektive bustrafik.

- Nu bliver det endnu sværere at få ressourcestærke familier til at bosætte sig i yderområderne, hvis for eksempel teenagebørnene ikke kan tage bussen til skole eller til fritidsaktiviteter om eftermiddagen, siger bormester Bjarne Nielsen(V).

I følge FynBus skyldes forringelser en ændret prioritering hos regionerne, som har det overordnede ansvar for busdriften.

- Vi har oplevet, at regionspolitikerne foretager en klar prioritering af midlerne til bustrafik, der indebærer flere busser omkring de store byer, men til gengæld langt færre busser i landområderne, siger Carsten Hyldborg til Ingeniøren.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.