Film optaget i lille by på Fyn: Nu med i stor filmfestival

Filmen "DU SOM ER I HIMLEN", som er indspillet i den vestfynske landsby Gummerup, er netop udtaget til Toronto International Film Festival.

I en lille flække på vestfyn, nærmere bestemt Gummerup ved Assens, er Tea Lindeburgs spillefilmsdebut optaget. 

quote Vi dermed får mulighed for at præsentere det nordamerikanske publikum for denne fortælling, som ligger mit hjerte så nær

Tea Lindeburg, filminstruktør

Nu er det så officielt. Filmen er udtaget til den prestigefyldte filmfestival Toronto International Film Festival i Canada. Og det vækker glæde både hos både filmskaberen og FilmFyn, som har været med til at finansiere spillefilmen. 

- DU SOM ER I HIMLEN er en debutspillefilm, der er produceret for relativt få midler, hvor fynske locations og landskaber har spillet en afgørende rolle både praktisk og kunstnerisk – og det er i sig selv også en succeshistorie, fortæller Klaus Hansen, direktør for FilmFyn i en pressemeddelelse. 

Toronto International Film Festival

Store skuespillernavne

Filmen er baseret på den danske klassiker En dødsnat fra 1912, som var forfatter Marie Bregendahls selvbiografiske gennembrudsroman.

- At genfortælle denne historie, som er lige så aktuel i dag som dengang, har været en gave. Og derfor betyder det også noget helt særligt, at vores film nu får verdenspremiere i Toronto, og vi dermed får mulighed for at præsentere det nordamerikanske publikum for denne fortælling, som ligger mit hjerte så nær, siger spillefilmskaberen Tea Lindeburg. 

Tea Lindeburg

DU SOM ER I HIMLEN handler om den 14-årige Lise, hendes faster og farmor, der hver især kæmper deres kamp med den kvinderolle, de har fået tildelt.

Handlingen i spillefilmen følger de tre kvindeskæbner over et dramatisk døgn på gården i 1880. 

På listen over skuespillere findes blandt andre Thure Lindhardt og Lisbet Dahl. Sidste år i september besøgte TV2 Fyn filmsettet på deres nummer 22 ud af i alt 25 optagelsesdage. 

Den historie kan du læse her: 

Nyheden om Toronto kommer blot ni dage efter, at DU SOM ER I HIMLEN blev udtaget til hovedkonkurrencen på den prestigefyldte San Sebastián International Film Festival.

- Et af vores vurderingskriterier er også filmenes potentiale til at komme på såkaldte A-festivaler, og derfor er jeg meget glad på hele holdets vegne over de nu to flotte festivalsudtagelser her, siger direktør Klaus Hansen, FilmFyn. 

Med udtagelsen til filmfestivalen i Toronto får DU SOM ER I HIMLEN verdenspremiere. I år afholdes filmfestivalen for 46. gang i Canada i perioden 9.-18. september. 

DU SOM ER I HIMLEN får biografpremiere den 6. januar 2022 herhjemme.

Hovedrollen Lise spilles af Flora Ofelia Hofmann Lindahl.
Hovedrollen Lise spilles af Flora Ofelia Hofmann Lindahl.
Foto: Pressefoto/Marcel Zyskind