I det fynske folks tjeneste

Ny farlig beboer i Vissenbjerg

Terrariet i Vissenbjerg fik onsdag en ny tre meter lang tigerpyton-slange, som en ung mand i Vojens holdt ulovligt i sin lejlighed.

00:28

Foto: Ditte Lunde

1 af 5

Personale fra Terrariet - Reptile Zoo i Vissenbjerg - tog onsdag til Vojens for at hente en tre meter lang tigerpython, som en ung mand holdt i sin lejlighed,

På forhånd havde politiet sendt et billede af slangen, og terrariepersonalet slog fast, at der var tale om en tigerpython som er ulovlig, fordi den kan være farlig for mennesker.

Tigerpython lever normalt i Asien. Den kan blive op til seks meter lang og har dræbt flere mennesker. Derfor er den på en liste med tre andre store kvælerslange-arter, der er ulovlige at holde som privatperson i Danmark.

 

  Foto: Ditte Lunde

 

Slangen opholder sig nu på Terrariet, men den får ikke lov til at blive. 

- Vi har i forvejen de to største arter af slanger i udstillingen; men vi har desværre ikke plads til også at udstille denne her, siger dyrepasser på Terrariet - Reptile Zoo, Brian Bentzen.

Han har kontaktet andre zoologiske haver i håb om, at de vil tage slangen. Kun zoologiske haver kan aftage den, fordi den er forbudt at holde for privatpersoner.  I løbet af torsdag er det lykkedes at finde en aftager.

Var det ikke sket, var slangen blevet aflivet.

 

 

  Foto: Ditte Lunde

 

Om tigerpyton

Tigerpythonen er en stor, smuk kvælerslange, som er vidt udbredt i det sydlige Asien. Den ynder at holde til ved vand og kan holde vejret heri i op til 30 minutter. Der findes to underarter, hvoraf den største kan opnå en længde på over 7 m og veje mere end 135 kg. Tigerpythonen er dermed én af verdens største slangearter. Som hos mange andre arter bliver hunnerne dog væsentlig større end hannerne.

Blandt tigerpythonens yndlingsspise finder vi større eller mindre pattedyr. Den kan dog til nød også spise padder, fugle og krybdyr men synes altså at foretrække pattedyr.

Tigerpythonen bliver jaget og spist af de indfødte i deres udbredelsesområde. Lokalbefolkningen visse steder i Indien tilskriver slangens fedt at have medicinske egenskaber, hvorfor de her er særligt eftertragtede. Skindet bliver brugt til tasker, punge og i modebranchen generelt.

Mange steder i verden må man have så store slanger som tigerpython som ”kæledyr”. Det må man ikke længere i Danmark, da man har forbudt slanger, der kan blive meget store.
En så stor slange som en tigerpython kan potentielt være farlig for mennesker, hvis man ikke omgås den med fornuft og respekt.

Randers Regnskov har tre tigerpython i deres udstilling.

Kilde: Randers Regnskov