SOK rykker eftersøgning til Årø

Søværnets Operative Kommando har tirsdag morgen flyttet deres eftersøgning til området omkring Årø. Et vidne har muligvis set deres jolle ved Årø mandag middag.

SOK har gennemsøgt et større område ved kysten omkring Helnæs med hunde, og helikoptere har været i luften for at undersøge vandet mellem Helnæs og Als.

Men indtil videre er eftersøgningen endt uden resultat.

Nu har SOK dog fået et nyt tip, og efterforskningen fortsætter nu ved Årø, efter at et vidne tirsdag har fortalt, at han så en hvid jolle nord for øen.

- Vores problem er, at vi ikke ved hvor de er sejlet hen, men de kan teoretisk set godt være nået til Årø med deres motor, siger statsvagten ved Søværnets Operative Kommando.

Mandag aften blev fiskernes bil, en grå Toyota Swift, fundet efterladt ved kysten.

- Vi har patruljer ude ved den jyske kyst for vi håber fortsat, at de har fået motorstop og er nået ind til kysten, siger statsvagten.

Eftersøgningen gik i gang mandag aften, da de to mænd ikke var kommet hjem fra fisketuren i løbet af eftermiddagen som aftalt.

De sejlede ud mandag morgen omkring klokken otte, og har sandsynligvis fisket mellem Helnæs og Als.

- Hvis de er faldet i vandet, er der ingen chance for at de er i live. Man kan ikke overleve så længe i vandet på denne årstid, siger statsvagten.