I det fynske folks tjeneste

Ansatte udstillet med navn og cpr-nummer

180 ansatte i Faaborg-Midtfyn Kommune er uforvarende blevet udstillet på internettet med navn og deres fulde cpr-nummer.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

På grund af en alvorlig sikkerhedsbrist har kommunen nemlig lagt et internt dokument med de personlige oplysninger ud på nettet. Det er en fejl, som bare ikke må forekomme, erkender borgmester Bo Andersen (V).
- Det er rædselsfuldt og dybt beklageligt. Sådan noget må bare ikke ske, siger en rystet Bo Andersen.

Oplysningerne har angiveligt ligget på nettet i flere måneder. Men først da Fyens Stiftstidende kontaktede kommunen, blev man klar over fadæsen.
- Det er en kæmpe fejl, og jeg kan simpelthen ikke forklare, hvordan det kan ske. Men en eller anden har klokket gevaldigt i det, lyder det fra borgmesteren.

Brud på persondataloven

Det er et brud på persondataloven, og derfor bliver det også en sag for Datatilsynet.
- Det er helt uacceptabelt. Hele ens identitet ligger i cpr-nummeret, og det kan meget nemt misbruges. Det er nok sket uforvarende, men det er sjusk, og det skal forklares, lyder det fra kontorchefen i Datatilsynet Lena Andersen, som kræver en redegørelse fra kommunen.

Efter Fyens Stiftstidendes kontakt til kommunen blev der omgående taget hånd om at fjerne det interne dokument fra søgemaskiner på nettet. Ifølge stabschef i Faaborg-Midtfyn Kommune Finn Johansen blev der stadig arbejdet på højtryk sent torsdag aften.