I det fynske folks tjeneste

Outdoor Sydfyn rammer plet: Folk er vilde med friluftslivet

Outdoor-aktiviteter i alle afstøbninger er hovedingrediensen i sportsfestivalen Outdoor Sydfyn, der finder sted i disse dage.

Aktiviteter og konkurrencer fra Outdoor Sydfyn 2016 Foto: Outdoor Sydfyn

Aktiviteter og konkurrencer fra Outdoor Sydfyn 2016 Foto: Outdoor Sydfyn

Aktiviteter og konkurrencer fra Outdoor Sydfyn 2016 Foto: Outdoor Sydfyn

1 af 3

Havkajak, mountainbike, rulleski, forskellige former for løb og en masse andre aktiviteter er på menukortet til Outdoor Sydfyn, der finder sted på bakkerne omkring Faaborg og i det sydfynske øhav. 

Arrangementet, der løber fra torsdag til søndag, byder både på konkurrencer i flere forskellige outdoor-dicipliner. Blandt andet mountainmake race, rulleskiløb og open water svømning. Men et vigtigt element er også de forskellige Try It-arrangementer, fortæller en af arrangørerne, Rico Boye Jensen:

Der er en efterspørgsel på den her slags aktiviteter.

Rico Boye Jensen, arrangør

- Folk får mulighed for at stifte bekendtskab med nye outdoor-aktiviteter og nye sportsgrene. Og så får foreningerne  et udstillingsvindue for deres aktiviteter, siger han. 

Flere deltager i år

Det er kun andet år, at Outdoor Sydfyn eksisterer i denne form. I år er 1200 deltagere tilmeldt på forhånd, og det er en stigning på over 30 procent i forhold til sidste år. Rico Boye Jensen er glad for den positive udvikling:

- Vi bliver mere og mere kendte. Det udvikler sig, og så er der ikke tvivl om, at vi rammer ned i tidens trend. Der er en efterspørgsel på den her slags aktiviteter. Og når vi ser på tilbagemeldingerne fra sidste år, så har det været meget positivt. Så folk kommer tilbage, siger han. 

Læs også Der er festivaler for alt: Nu også sport

De fleste deltagere kommer fra Fyn, men cirka en trediedel kommer fra resten af landet, for at deltage i aktiviterne. For selvom der findes lignende arrangementer rundt om i landet, er Outdoor Sydfyn det største af sin slags.

- Outdoor Sydfyn adskiller sig ved, at man normalt tager ud til et løb, deltager og tager hjem. Det er nyt, at hele familien kan tage afsted sammen en hel weekend. Så kan far måske køre Mountainbike, og mor kan deltage i terrænløb, siger Rico Boye Andersen. 

Der er bakkerne og øhavet, og det fås ikke bedre

Rico Boye Jensen, arrangør

Sydfynsk natur skal opleves

I alt håber arrangørerne, at der i løbet af weekenden vil komme 800 gæster udover de allerede tilmeldte og kaste sig ud i de forskellige outdoor-aktiviteter, der kan prøves rundt omkring i landskabet. 

Sportsfestivalen skal introducere en masse mennesker for forskellige outdoor-muligheder, men ifølge Rico Boye Jensen har Outdoor Sydfyn også et helt andet formål:

- Det skal sætte spot på de muligheder, der er her i området. Sydfyn er jo et fantastisk sted at lave outdoor-aktiviteter. Der er bakkerne og øhavet, og det fås ikke bedre. Vi vil gerne skabe fokus på området, så folk kommer igen. Eller måske kunne overveje at flytte herhen, fortæller han.