I det fynske folks tjeneste

Politiet maner til besindighed: Ung motorcyklist hængt ud i Facebook-grupper

Fyns Politi vil gerne mane til besindighed, efter at folk i lukkede Facebook-grupper har opfordret til at køre en 18-årig motorcykelfører ned.

En 18-årig mand henvendte sig til Fyns Politi, da han opdagede, at flere havde anmeldt ham for mistænkelig færden omkring Nørre Lyndelse.

I løbet af de seneste par dage har Fyns Politi modtaget flere anmeldelser om en motorcyklists mistænkelige adfærd i Nørre Lyndelse. Motorcyklisten, en ung mand, skulle efter sigende have haft kontakt til små børn.

Men den 18-årige mand på en let genkendelig motorcykel blev ikke kun meldt til politiet, han blev også omtalt i lokale Facebook-grupper. 

- I lukkede Facebook-grupper har der gået en masse rygter, og der har været skrevet, at man skulle køre ham ned, hvis man så ham, siger vagtchef ved Fyns Politi, Ehm Christensen. 

Læs også Tragisk dødsfald i Børnehuset Solstrålen: Skoleleder beder om ro til sorgen

Da den unge mand opdagede, at hans motorcykel var efterlyst, henvendte han sig selv til politiet, som har talt med ham og set hans motorcykel. 

- Til os har han forklaret sin færden, og alt er, som det skal være, siger Ehm Christensen.

I Facebook-grupper er der blevet delt grove beskyldninger og detaljerede beskrivelser af mandens motorcykel, men Fyns Politi har ingen grund til at mistænke manden for noget ulovligt.

- Derfor vil vi gerne mane til besindighed, siger vagtchefen.