10.000 overværede ildshow

Under perfekte vind- og vejrforhold leverede de franske fyværkerikunstnere fra Groupe F søndag aften et imponerende lys-, lyd- og fyrværkerishow for 10.000 begejstrede odenseanere. Se billeder fra showet Se videoklip fra showet i Odense

Rådmand: Vi får verdens opmærksomhed

Under perfekte vind- og vejrforhold leverede de franske fyværkerikunstnere fra Groupe F søndag aften et imponerende lys-, lyd- og fyrværkerishow for 10.000 begejstrede odenseanere.

Vejrguderne var helt og holdent på H.C.Andersen sekretariatets side. Den store fyrværkerisatsning til en lille million kroner blev afviklet under optimale vejrforhold; mildt, vindstille og stjerneklart.

Og odenseanere benyttede sig af det gode vejr, og mødte talstærkt frem til den usædvanlige begivenhed i Kongens Have. Helt ud på Østre Stationsvej stod folk i kø for at betragte showet foran slottet.

Kort efter kl. 21.30 indledte en kort salve af raketter Groupe Fs lysshow. Derefter rullede det i bølger de næste 40 minutter med ildsøjler, ildkugler, raketbomdamenter og øredøvende brag - altsammen ledsaget af stemningsfuld musik.

Publikum overgav sig hurtigt til det fascinerende lysshow, og klapsalverne væltede ned over Groupe F i de korte indlagte pauser.

Ligesom de 10.000 fremmødte odenseanere var kulturrådmand Jørgen Lund(V) ellevild, da Groupe F efter 40 minutters betagende ildopvisning endelig var færdig.

"Dette er indgangen til at Odense begynder at markere sig. Med sådan et show her, så har vi hele verdens opmærksomhed", lød vurderingen fra en begejstret kulturrådmand.

Også blandt arrangørerne af H.C. Andersen dagene var der fuld tilfredshed med arrangementet.

"Vi er stolte og glade allesammen. Vi lykønsker hinanden med vejret og den perfekte gennemførelse", sagde koordinator Nis Jarl fra H.C. Andersen dagene.

Blandt publikum var der overvejende opbakning til kommunens ide om at bevilge mellem en halv og en hel million kroner til sådan et show.

De fleste kommentarer lød på, at det havde været alle pengene værd.

Med 10.000 fremmødte, så har "A litte more light" kostet mellem 50 og 100 kr. for hver odenseaner, der var i Kongens Have søndag aften.