Årets Fund på Fyn: Her er de fire nominerede

Årets Fynske Fund kåres ved Sportslørdag i Odense Idrætshal 21. januar. Fire unge sportsudøvere er nomineret til prisen.

Årets Fynske Fund er en pris, der hvert år uddeles til en ung fynsk sportsudøver, der som regel er under 18 år, eller som fylder 18 år i det år prisen uddeles for. 

Det er komiteen, der også står bag kåringen af Årets Sportsnavn på Fyn, som nominerer og kårer Årets Fund. 

Tidligere har blandt andre Viktor Axelsen og Lasse Norman Hansen været kåret til Årets Fund. 

Komiteen, der består af medlemmer fra Fyens Stiftstidendes sportsredaktion, TV 2 Fyn og Fynske Idrætsforbund, skal kunne se et udviklingspotentiale i Årets Fund, og forventningen er, at den unge med årene udvikler sig til at blive en del af eliten i sin sportsgren. 

Prisen uddeles ved Sportslørdag i Odense Idrætshal 21. januar.

Her er de fire nominerede til Årets Fund 2022:

Maja Helene Hansen

Kun 15-årige Maja Helene Hansen fra OB Bordtennis sikrede sig i december 2022 hele to DM-sølvmedaljer i seniorrækken, da hun kvalificerede sig til finalen i både single og i damedouble med makkeren - den jævnaldrende Emma Clement Vendelboe fra Virum.

Maja Helene Hansen, OB Bordtennis

Ida Marie Kaysen

GOG's U18-målmand Ida Marie Kaysen vandt i 2022 VM-sølv med U18-landsholdet i håndbold, hvor hun også blev kåret til VM-turneringens bedste målmand.

Foto: Aleksandar Djorovic, Scanpix
Foto: Aleksandar Djorovic, Scanpix

Jonas Enemark Petersen

Jonas Enemark Petersen, der er ud af en rigtig volleyslægt på Nordvestfyn, er ikke blot fast starter, men også dansk mester med Middelfart Volleyball Klub som bare 16-årig.

Jonas Enemark Petersen, Middelfart Volley
Foto: Søren Gylling/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Tobias Slotsager

17-årige Tobias Slotsager har i flere år vist sit værd i OB, og i 2022 blev talentet belønnet, da han han underskrev en treårig fultidskontrakt med OB og rykkede op i førsteholdstruppen.

c246a781-ffdc-458c-9630-7bd0ff81d5ab_23_90_0_0_3044_3332_1440_1576_5800ca34
Foto: Michael Bager/Jysk Fynske Medier

Oversigt

    Oversigt